Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2008 02:17 - Сън
Автор: moonsong Категория: Забавление   
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2009 03:18


Тя отново тичаше. Този път никой не я гонеше. Тичаше сама по познатата пътечка в познатия парк. Нейният любим парк, точно пред дома й, в който живееше с родителите си и двете си малки сестри. Колко хубаво чувство, само тя, пътят и хладния утрешен въздух. От него се носеше позната свежест. Когато започваше обикновено първите глътки от него бяха болезнено пронизващи, но отминеше ли това, идваше познатата свежест. Тичай още и още, и още. Иззад храста се появи обичайната пейка, надраскана, от някакви деца вероятно. До пейката се беше настанило нещо, което не принадлежеше там. Гледаше я и й се усмихваше. Най-сетне дракона проговори:

-         Време е да се събудиш!

Муунсонг отвори очи. Лежеше сама в една от стаите за гости на замъка. Мразеше да я будят! Дори съществата да бяха вътре в сънищата й! Сънуваше вече този дракон от много време. Той все й казваше правилното нещо, което трябва да направи. Първият път й беше казал: „ Изключи ютията преди да излезеш”. Тогава не му отдаде особено голямо значение, и след като се разсъни достатъчно за да излезе, след 10 минути когато се върна за ключовете си, намери прогорена дупка в любимото перде на майка й. От тогава слуша много внимателно какво я съветва дракона.

Сега не виждаше причина да се буди. Беше си легнала преди няколко часа, след като вълците бяха доволни с измисления план.. който тя нямаше да използва така или иначе. Поредната загуба на ценно време за сън. Обърна се на другата страна с намерението да заспи отново и потъна в сладки спомени за дома, който сега беше на невъобразимо голямо разстояние от нея, замъка и въобще от целия тукашен свят. Съня започна отново да се прокрадва около нея.

Тогава се чу дворцовата камбана - сигурния сигнали за неприятности. Последва я пронизителен трясък и разтрисане на земята. Знаех си! Помисли си тя. Защо поне веднъж не ме оставят да се наспя и тогава да започват с масовата разруха?! Извъртя очи почти с досада и излетя от стаята по най-бързия начин, още облечена в пижамата си на сини и червени мечета, подарена от леля Милдред за предната Коледа.

Поне сега щеше да има на кой да си го изкара, при това съвсем оправдано, за това, че последните дни не беше спала по-дълго от няколко кратки часа.

Естествено по коридора към нея вече се бе запътил нейния верен придружител, още от деня в който пристигна – един млад и доста забавен, ако трябваше да бъде честна, вълк.

Каквото и да ставаше, този път, след като се отървеше от поредната неприятност, със сигурност ще се върне да се наспи! Определено! Този път щеше!



Тагове:   дракон,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moonsong
Категория: Забавление
Прочетен: 69469
Постинги: 39
Коментари: 50
Гласове: 1734
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930